12 Ocak 2017 Perşembe

Uzun ve karmaşık bir gizli örgütler lügati- Foucault Sarkacı

Bu kitap neden bu kadar önemli? Bu kitap neden bu kadar cesur kabul ediliyor?

Kısaca anlatayım:

Kitabın içeriğiyle ilgili aslında fazla detaylara girmediği adamakıllı 1-2 olayın kısaca üzerinden geçtiğini görüyoruz. Hatta dönemine göre oldukça cesurca yazmış olduğunu düşündüğüm ayin sahnesinin gerçek mi hayal mi olduğunu bir türlü anlayamayan kahramanımız beni hayal kırıklığına uğrattı.

Kitapta bilim-büyü ve kabala ile ilgili daha fazla bilgi beklerdim ama maalesef bu konuda da çok genel geçer ve kesin olmayan bazı bilgiler var.

Kitap bugün çıkmış olsaydı inanın kimse yüzüne bakmazdı. Çünkü artık herkesin neredeyse bu kitapta yazanlardan daha fazla bilgisi var.

Kitap toplam 910 sayfa. 857. Sayfasında aslında roman bitiyor. Yaklaşık 55 sayfa dipnotlardan ve açıklamalardan oluşuyor. Zaten bu açıklama ve dipnot bolluğundan dolayı 2 kitap ayracı ile okudum.

Kitaptan beklentim Tapınak şövalyelerine kadar uzanan gizli ayinleriyle ve faaliyetleriyle bilinmeyen örgütleri sadece isimlerini açıklayarak yazmasının yerine içlerinde en büyükleri olan Mason-İlluminati ve Tapınak Şövalyeleri arasındaki organik bağın, ve bu gizli örgütlerin gerçek güçlerinin ve kimlerden oluştuğunun detaylarına girmesiydi.

Bunun dışında ayinlerinde gerçekten neler olduğunu da anlatabilseydi muazzam bir eser olacaktı. Yazıldığı döneme göre yine de cesur bir kitap diyebiliriz.

Dünyanın sonundan çok şey beklemeyin...

Aptal gibi davranırsan,sonsuza kadar gizemli olursun.

"Ne zaman bir ozan,bir vaiz,bir şef yada büyücü ağzından anlamsız homurtular çıkarsa, insanlık 
onların bildirisini çözmek için yüzyıllar harcar"

Gerçeklik düşten daha iyidir. Bir şey gerçekse gerçektir,senin yapabileceğin hiçbir şey yoktur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder